fbpx
Manufacture and Import from China

Prisundersökning

Vad kostar det att få en färdig produkt?

Vad kul att ni har en produktidé och vill förverkliga den! Det är naturligt att vilja veta vilka kostnader ni kan ställas inför, och huruvida er idé kan bli lönsam. Vi hjälper er med följande:

  • Framtagning och sammanställande av en produktspecifikation på kinesiska.
  • Att hitta  lämpliga och godkända fabriker.
  • Att få fram en prototypkostnad.
  • Att ta reda på tillverkningskostnaden.
  • Att undersöka produktionstiden.
  • Volymkrav (MOQ).
  • Att uppskatta fraktkostnader och tullavgifter.

I denna tjänst ingår tre videomöten med er där ni kan få rådgivning samt få möjlighet att ställa frågor. 

Efter ni har begärt en offert här nedan, hör vi av oss till er inom 24 timmar (gäller under vardagar).

hur går det till?

En tydlig produKtSpecifikation på kinesiska >>

För att tillverka en produkt i Kina är det ett måste med en tydlig produktspecifikation. Annars uppkommer ofta missförstånd i samband med produktionen. För att fabriken ska förstå våra krav tar vi fram en tydlig specifikation på kinesiska tillsammans med er.

Vi listar lämpliga fabriker som har erfarenhet av att tillverka liknade produkter, varefter vi genomför en granskning av dem. Är fabriken godkänd och registrerad och godkänd, så för vi vidare samtal med den.

<< Granska fabriker

tillverkningskostnader >>

Innan vi påbörjar produktionen tar fabriken oftast fram en prototyp, kanske med hjälp av ett särskilt produktionsverktyg. Därefter kan vi utreda vilka priser och minimumorderstorlekar som kan tänkas gälla. Om ni redan har en tydlig produktspecifikation kan vi i ett tidigt skede ta fram ett ungefärligt pris. 

Utifrån produkts karaktär och kvantitet beräknar vi och ger några förslag på fraktalternativ, fraktpriser och uppskattade  tullavgifter. 

Observera att det inte går att få fram ett exakt fraktpris. Detta beror på tidpunkten orderförsändelsen, samt att logistikföretaget måste mottaga produkterna för att kunna väga och mäta lådorna.

<< fraktalternativ och prisförslag

Vanliga frågor

Vi går ofta igenom 5–10 fabriker. Utifrån dessa gör vi ett urval av fabriker som kan tillverka era produkter. I slutändan får ni en eller två  pålitliga fabriker. 

Nej. När vi väl har kommit fram till tillverkningsprocessen kan vi inte garantera att fabriken presterar som avtalat. Det kan bland annat bero på era ändringar och nya krav på produkten.

Om ni skulle påbörja tillverkningen inom tre månader efter vi har lämnat över vårt arbete till er är ni välkomna att vända er till oss för gratis råd och rådgivning. 

Om ni har en tydlig och klar specifikation redan från början kommer priser inte skilja sig i någon väsentlig mån.

Priser som anges gäller oftast en månad framåt i tiden.  Skulle ni ändra avseende kvalitet, design och krav kommer priset troligtvis att ändras. Därför är det viktigt att redan i början ha en tydlig specifikation. Priser som vi tar fram baseras på specifikationen. 

Fraktkostnader ändras hela tiden och fraktbolaget kan inte heller ge ett exakt pris förrän de har mottagit era varor. Fraktbolaget måste mäta och väga samtliga era lådor på plats för att få fram ett exakt pris. Priser som vi tar fram är ungefärliga.

Ja, det kan vi. Det skulle dock vara bra om ni redan från början uppger detta.

Har ni en tydlig specifikation kan vi leverera en kalkyl med all nödvändig information till er inom tre veckor. Det är därför återigen viktigt att ni redan från början har en tydlig specifikation så att vi omedelbart kan påbörja arbetet.