fbpx
Manufacture and Import from China

Om oss

VÅR HISTORIA

Från Hässleholm till Hangzhou

Sikau

FöretageT

2021

5 Star Sourcing för nordiska företag

Vårt moderbolag, ScandiChina Connecting Center, har de senaste åren fått många förfrågningar från svenska företag om hjälp att etablera sin produktionskedja i Kina. Detta intresse för Kina har bara ökat under den pågående coronaviruspandemin, varför vi beslöt att starta 5 Stars Sourcing, som riktar sig mot svenska företag.

2019 - Nu

Projekt med Alibaba

Alibaba expanderar över hela världen. Företag, såväl små som stora, runt om i världen köper produkter från Alibaba.com. Relationen mellan leverantörer och kunder är emellertid inte alltid den bästa när det gäller tillverkning, kvalitet,  frakt och kommunikation. Vi  har deltagit i ett flertal Alibabaprojekt med uppgift att förbättra upplevelsen för både leverantörer och kunder. Detta utökade vårt kontaktnät och gav oss många affärsmöjligheter.  

2017

Vår egna fabrik i Yuyao

Vi startade upp en egen fabrik i staden Yuyao för tillverkning av produktionsverktyg vilka i sin tur används för att tillverka metall- och plastprodukter. För att vi skulle kunna hålla koll på hela produktionsprocessen, produkternas kvalitet samt att säkert leverera produkterna till kunderna i tid var det angeläget att anlägga en egen fabrik. Vi samarbetar dock med andra fabriker för att kunna utbyta idéer och kunskaper, och hjälper varandra med produktionen om det behövs. 

Yuyao ligger  cirka 80 kilometer från Hangzhou.  Staden är marknadsledande i Kina inom tillverkning av produktionsverktyg.

2015

Utöka samarbete med olika fabriker och leverantörer

Genom allt närmare relationer med lokala fabriker och leverantörer till Alibaba fick vi allt större möjligheter.  Att ha ett kontor nära Alibaba ger oss fördelar i form av att konstant vara uppdaterade om de senaste nyheterna.

2013

Amazon och Alibaba

Efterfrågan att sälja på Amazon ökar runt om i världen och många västerländska företag söker produkter via alibaba.com. På grund av bristande kommunikation, oseriösa leverantörer och dålig kvalitet uppstår en oro hos köparna. År 2013 satte vi upp en avdelning i Hangzhou, nära Alibabas högkvarter, och registerade ett konto på alibaba.com för att hjälpa just dessa kunder att köpa, söka, tillverka, och skicka varor från Kina. 

2011

Företaget startade

Vår historia började med att ägarna erbjöd olika typer av produkter till företag och e-handelsbutiker runt om i världen såsom Letsdeal och Groupon. Tack vare att den ene ägaren, Huang Qiang, är kines och då var bosatt i Hangzhou i Kina kunde vi snabbt erbjuda många olika  produkter till ett bra pris.  

År 2011 startades företaget ScandiChina Connecting Center i Hangzhou. Bolaget  hade i början ett kontor i Hässleholm i Skåne där den andre   ägaren, Sikau Tran, har sina rötter. Företaget hade inledningsvis många verksamhetsområden. Därför grundades ytterligare ett företag, Panda Supply Chain, som ägnar sig exklusivt åt import och export.  

OM OSS

5 Stars Sourcing och Panda Supply Chain är en del av ScandiChina Connecting Center (SCC), även känt som 杭州欧连科技咨询有限公司, som är ett företaget dedikerat till att stärka banden mellan Skandinavien och Kina. Medan 5 Stars Sourcing huvudsakligen riktar in sig på att betjäna svenska kunder, fokuserar Panda Supply Chain på att tillgodose behoven hos kunder från Europa och Amerika. 

Företaget drivs av Sikau Tran, en svensk entreprenör, tillsammans med sin partner Huang Qiang, som är från Kina. Tillsammans leder de ett team av svenska och kinesiska ingenjörer och specialister. Med över ett decenniums erfarenhet, tillgång till en egen fabrik och ett omfattande nätverk av samarbetspartners i Kina, är de väl rustade för att förvandla kunders visioner till verklighet. 

KontaKt